KPN ziet omzet mobiele telefonie dalen

Telefoonprovider KPN heeft haar winst omtrent mobiele telefonie zien dalen. Ondanks een meevaller die eenmalig was heeft KPN door het veranderen van het bel en smsgedrag van de consument te kampen met een terugloop. Men belt en smst minder en dat merkt de telefoonprovider.

Het tweede kwartaal bracht een omzet van 2 mrd euro maar dit was toch 7% minder dan vorig jaar.De eenmalige meevaller danken zij aan een verandering in het pensioenstelsel dit leverde KPN 451 mln euro op.

Concurrentie van andere providers neemt toe

De concurrentie op de mobiele markt neemt ook steeds meer toe. Veel nieuwe providers die op de markt komen met lagere en scherpere tarieven voor mobiele telefonie en internet. KPN mocht wel 53.000 nieuwe particuliere klanten verwelkomen maar leverde daar wel op in omdat KPN moest stunten met haar tarieven en daardoor moesten ze kosten maken.

KPN gaat ook reorganiseren in haar zakelijke tak er zullen 400 tot 500 banen verdwijnen. De MVNO’S die gebruik maken van KPN’s netwerk doen het juist wel goed met hun simonly abonnementen. Daar is juist een grote spurt te zien.

Ook simonly abonnementen van KPN vergelijken? Begin dan nu op Regelhetnu.nl.